المقادير
- 3 كبايات برغل
نص كيلو لحمة هبرة
- حبق اخضر او يابس(ممكن استبداله ببهارات مشكلة(
- نص كيلو لحمة مفرومة
- 2 بصلتين
- م**رات متنوعة
ملح
- سمنة
دبس رمان( حسب الرغبة وهو لاضفاء حموضة على الحشوة)
الطريقة.
تنقعي البرغل لمدة ربع ساعة بمياه باردة...على جنب تقطعي بصلتين وتقليهم بالسمنة مع اللحمة...
على جنب تقلي المسكرات وتضيفهم لحشوة اللحمة المفرومة والبصل وشوية بهارات وملح ولو حبيتي دبس الرمان الي بيدي حموضة جميلة للحشوة او تستغني عنها مش مشكلة..
تصفي البرغل على جنب وتم**يه بأيدك وتصفيه كويس من الميه بعيدن تفركيه كويس اوي مع اللحمة الهبرة وتعجنيه يبقى معاكي زي العجينة..رشيها شوية بالمية لو حستيها متكاسكة اوي ولو مش متكاسكة زديلها برغل ...
تدهني الصينية الي حتعملي بيها الكبة بسمنة..تمدي شوية من العجينة في الصينية يعني بشكل 3 سم علو وتحطي فوقها الحشوة تفرديها وبعدين ترجعي تمدي القسم الباقي من العجينة من فوق وتدهني الوش بالسمنة..وتنقريها شوية بالشوكة ..
حطيها في الفرن من تحت وبعدين ف يالفرن من فوق لغاية ما تستوي وتتقمر قطيعيها لقطع وكليها بالعيش طبعاً...والف الف صحتين يتاكل جنبها شوربة عدس او لبن ذبادي